Home » D:News » Romania – in top la capitolul “Violenta scolara”

Romania – in top la capitolul “Violenta scolara”

Romania – in top la capitolul “Violenta scolara”
Publicat: 30.01.2008
In Romania, scoala a ajuns un loc al violentelor. Au devenit cunoscute si in strainatate cazurile din scolile noastre, de profesori care isi lovesc elevii, de elevi care bat profesori sau de elevi batuti in curtea scolii de huligani veniti din afara institutiilor educationale.

Un studiu al organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca 70% dintre tineri se tem sa mearga la cursuri din cauza actelor de huliganism, care au ajuns sa se petreaca saptamanal, iar internetul a devenit un loc in care huliganii isi pot promova “ispravile”. Astfel au aparut numeroase filmulete violente, care mai apoi au fost preluate si prezentate pe larg in cadrul unor emisiuni TV.

Specialistii in sociologie si psihologie dau vina pe violenta de la TV, dar si pe parintii acestora care nu se mai ocupa indeajuns de educatia propriilor copii. Deoarece lucrurile tind sa se agraveze in viitor, profesorii, autoritatile si cu parintii elevilor incearca sa gaseasca solutii pentru protectia si securitatea scolilor. In acest sens, in 2007, Guvernul a aprobat o strategie de reducere a violentei in scoli. Aceasta presupune inmultirea orelor de educatie fizica si de activitati culturale, ore de consiliere, dezbateri cu parintii si consiliere psihologica.

Sursa: Realitatea.net

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase