Home » D:News » Mesaj din partea Greenpeace Romania pentru Sarkozy

Mesaj din partea Greenpeace Romania pentru Sarkozy

Mesaj din partea Greenpeace Romania pentru Sarkozy
Publicat: 04.02.2008
Organizatia Ecologista Greenpeace, prezenta si recunoscuta in intreaga lume, a intentionat, ca prin reprezentantii sai din Romania, sa ii pregateasca presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, o primire mai speciala.

Asistentii Greanpeace au montat pe Arcul de Triumf un banner cu mesajul “Romania urmeaza Franta, stop organismelor modificate genetic”, in semn de solidaritate cu presedintele francez, insa fortele de ordine au intervenit si au dat jos banner-ul, iar pe initiatorii protestului i-au dus la politie pe motiv ca nu aveau autorizatie.

Activistii Greenpeace au declarat ca au ales agest gen de protest deoarece Romania este tara din Europa in care se cultiva si se consuma cel mai mult porumb modificat genetic si nu pot fi ignorate riscurile la care este supusa intreaga populatie.
Gabriel Paun, unul dintre reprezentantii Greenpeace Romania a declarat: “Este timpul ca si Romania sa-si asume responsabilitatea in problema organismelor modificate genetic si sa foloseasca drepturile legale de a scoate din legalitate porumbul modificat genetic. Un angajament imediat, astazi, a conducerii Romaniei poate fi considerat un semn al prieteniei romano-franceze".

Sursa: realitatea.net

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase