Prima pagină D:News

Merele consumate zilnic previn maladiile Alzheimer si Parkinson

Redactia Descopera.ro | 02.11.2008 | ● Vizualizări: 986
Merele consumate zilnic previn maladiile Alzheimer si Parkinson     mere, Alzheimer, Parkinson + zoom
Galerie foto (1)

Consumul zilnic de mere, portocale si banane poate preveni dezvoltarea maladiilor Alzheimer si Parkinson, pentru ca protejeaza celulele nervoase din creier si maduva spinarii, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii britanici au descoperit ca antioxidantii continuti de aceste fructe - cele mai populare in dietele alimentare vestice - pot proteja neuronii de efectele toxice ale stresului.
Merele cu coaja contin cea mai mare cantitate de antioxidanti, aceste fructe fiind urmate in top de banane si portocale, potrivit profesorului Chang Y Lee, coordonator al studiului.
"Multe studii indica faptul ca, in cazul pacientilor cu maladia Alzheimer, creierul este supus unui nivel crescut de stres. Disfunctiile celulare care rezulta din acest proces provoaca degenerare neuronala" a explicat cercetatorul.
"Studiul nostru a demonstrat ca merele, bananele si portocalele proaspete consumate zilnic, alaturi de alte fructe, pot proteja celulele neuronale", a spus profesorul.
"Acestea pot juca un rol important in reducerea riscului de maladii neurodegenerative, precum Alzheimer", a concluzionat acesta.

Sursa: MEDIAFAX

Tag-uri: mere | Alzheimer | Parkinson