Home » D:News » Pinguinii Regali din Antarctica amenintati de incalzirea globala

Pinguinii Regali din Antarctica amenintati de incalzirea globala

Pinguinii Regali din Antarctica amenintati de incalzirea globala
Publicat: 12.02.2008
Din cauza incalzirii globale, sursele de hrana ale pinguinilor regali din Antarctica sunt din ce in ce mai scazute.

La Institutul Pluridisciplinar Hurbert Curien din Strasbourg, Franta, s-au studiat de-a lungul a noua ani pinguinii regali din insula Possession, aflata in sudul Oceanului Indian.
Oamenii de stiinta au descoperit ca temperaturile ridicate de la nivelul marii, locul in care pinguinii regali isi petrec iernile, duc la micsorarea cantitatatii de hrana disponibila. Acest lucru sta la baza scaderii ratei de supravietuire a pinguinilor regali maturi.
Concluzia cercetatorilor a fost ca la fiecare incalzire cu 0.26 grade C a apei marii exista un declin de 9% in populatia adulta a pinguinilor.
Prognoza realizata de oamenii de stiinta nu este deloc imbucuratoare, deoarece acestia prezic o crestere medie a temperaturii cu 0.2 grade C pe deceniu in urmatorii 20 de ani, iar teendinta actuala de incalzire inseamna un mare risc pentru pinguinii regali.

Pinguinii regali sunt a doua specie ca marime dupa cei imperiali. Ei sunt situati in varful lantului trofic in mediul lor sub-antarctic, hranindu-se mai degraba cu pesti mici si specii de cefalopode, decat cu creveti minusculi sau alte crustacee preferate de mamiferele marine.

Sursa: green-report.ro
  

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase