Home » D:News » Parintii influenteaza predispozitia tinerilor la alcoolism

Parintii influenteaza predispozitia tinerilor la alcoolism

Parintii influenteaza predispozitia tinerilor la alcoolism
Publicat: 15.02.2008
Cercetatorii au descoperit ca obiceiurile parintilor in ceea ce priveste consumul de alcool, influenteaza foarte mult copiii, atat direct, cat si indirect.

Un studiu la care au participat 4.700 de adolescenti realizat de Universitatea Virginia Commonwealth, din SUA, releva faptul ca atunci cand vine vorba de alcool, multi tineri iau ca exemplu comportamentul parintilor.
Obiectul studiului a avut la baza doua cazuri: in primul caz, s-a aratat ca adolescentii, pur si simplu, urmau exemplul parintilor lor, care beau foarte mult, iar in cel de-al doilea caz acestia se comportau ca si cand ar avea voie să faca tot ce le trece prin cap, pentru că nu vor fi trasi la raspundere.
S-a observat ca parintii care beau foarte mult nu isi supravegheau copiii si nu le impuneau nici o regula, dar alegeau sa-i pedepseasca foarte mult si fara motiv. Acest comportament derutant pentru copil creste foarte mult sansele ca acesta sa devina alcoolic, mai ales daca lucrurile se intampla in jurul varstei de 14 ani. Parintii care isi tineau sub observatie copiii si aveau grija de ei, ii protejau mult mai mult de pericolul alcoolismului.

Cercetatorii spera ca rezultatele studiului sa fie un semnal de alarma si parintii sa ia masuri in prevenirea acestor cazuri, deoarece s-a constatat ca parintii care isi tin sub observatie copiii si care au grija de ei, ii protejau mult mai mult de pericolul alcoolismului.

Sursa: gandul.info

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase