Home » D:News » Aspectul fizic, unul dintre cele mai importante criterii in alegerea partenerului

Aspectul fizic, unul dintre cele mai importante criterii in alegerea partenerului

Aspectul fizic, unul dintre cele mai importante criterii in alegerea partenerului
Publicat: 18.02.2008
In urma unui studiu realizat la Scoala de Stiinte si Arte Media Sloan, din SUA, s-a ajuns la concluzia conform careia oamenii frumosi isi aleg parteneri frumosi, iar cei care nu au o fata perfecta au parteneri asemenea lor.

Tot acest studiu sustine ideea ca oamenii care nu au un aspect fizic de invidiat pun accent pe partea interioara a oamenilor, precum simtul umorului.
Spre deosebire de femei, aspectul fizic conteaza mai putin la barbati, acestia sunt mai putin preocupati de aspectul lor atunci cand trebuie sa-si aleaga partenera de viata.
In urma unui alt studiu efectuat recent, cercetatorii au reusit sa defineasca si ce inseamna frumusetea. In general, un om frumos trebuie sa aiba ochi mari, fata cu trasaturi de bebelus, simetrie a corpului si o pondere a taliei specifica, in functie de sex.
Studiul a durat 10 zile, timp in care voluntarii trebuiau sa acorde note pe o scara de la unu la zece, unor persoane care treceau prin fata lor si sa aleaga cu cine vor sa iasa in oras. In general, subiectii au ales sa iasa in oras cu cei asemenea lor ca aspect. Singura exceptie a fost la barbati, unii dintre ei dorind sa iasa in oras cu femei mai atragatoare decat ei.

S-a observat ca cei care au dat note mari s-au dovedit a fi foarte selectivi, in schimb cei care au dat note mici aveau o viata sentimentala dezastruoasa si erau dispusi sa iasa la intalnire cu oricine.

Sursa: gandul.info

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase