Home » D:News » Maturizarea precoce a copiilor – un fapt evident

Maturizarea precoce a copiilor – un fapt evident

Maturizarea precoce a copiilor – un fapt evident
Publicat: 18.02.2008
Unii parinti isi aduc aminte de schimbarile pe care le-au suferit la varsta pubertatii si tot ei sunt cei care observa cum copiii lor isi incep pubertatea mai devreme de varsta de opt ani, cu cativa ani mai devreme decat se stia pana acum.

Cercetatorii de la Spitalul Universitar din Boston, SUA, au inceput cercetarile pentru a putea explica fenomenul. Definitia pubertatii premature are la baza dezvoltarea caracteristicilor sexuale secundare, precum aparitia parului pubian, a sanilor, la fete si ingrosarea vocii, la baieti, inaintea implinirii varstei de 8 sau 9 ani.
Nu a fost inca stabilita cauza exactă, dar s-au identificat ca factori declansatori disfunctiile hormonale sau tumorile.
Cercetatorii anunta existenta unui tratament pentru acest tip de problema, care consta in efectuarea unei injectii, odata pe luna, care ajuta la amanarea aparitiei pubertatii pana cand copilul este pregatit psihic sa faca fata schimbarilor. Specialistii spun ca este traumatizant pentru un copil faptul ca este cel mai dezvoltat din punct de vedere sexual, din cadrul cercului sau de prieteni.

Alte cauze ale pubertatii timpurii pot fi reprezentate de poluantii organici din atmosfera sau de o mutatie genetica, care a fost identificata pentru prima data cu cativa ani in urma

Sursa: gandul.info

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase