Home » D:News » Lenin va fi inhumat dupa 84 de ani

Lenin va fi inhumat dupa 84 de ani

Lenin va fi inhumat dupa 84 de ani
Publicat: 22.02.2008
Trupul lui Vladimir Ilici Lenin, conducatorul “Marii Revolutii din Octombrie”, care se “odihneste” la Mausoleul din Kremlin de cateva decenii, va fi mutat si inmormantat, cu toate onorurile ce i se cuvin unui adevarat lider.

Rusia va avea in 2010, cand se implinesc 65 de ani de la victoria din “marele razboi patriotic”, un cimitir intitulat “Complexul Memorial Federal”, dedicat marilor personalitati care au influentat istoria sovietica.
Initiatorul proiectului, pictorul Serghei Goriaev, a declarat intr-un interviu acordat unui ziar local ca “se discuta de mai mult timp despre un asemenea proiect. In sesiunea organizata de comitetul care este de acord cu constructia unui astfel de complex s-a pus problema mutarii trupurilor mai multor personalitati de origine rusa, printre care si cel al marelui lider sovietic, Lenin, in Piata Rosie din Moscova, dar deocamdata nu a fost luata nici o decizie definitiva”.

Potrivit Pravda.ru, decretul privind constructia unui astfel de complex a fost aprobat in 2001, de catre Vladimir Putin, dar locul in care se va construi acesta, a fost ales recent, pe o suprafata de 56 de hectare de pamant, langa Moscova.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase