Home » D:News » Sol artificial pentru plantarea arborilor pe zgarie-nori

Sol artificial pentru plantarea arborilor pe zgarie-nori

Sol artificial pentru plantarea arborilor pe zgarie-nori
Publicat: 26.02.2008
O companie japoneza, Suntory, a prezentat un tip artificial de sol, mult mai poros, mai solid si mai usor decat pamantul, care poate fi aplicat pe acoperisurile si zidurile cladirilor pentru a planta vegetatie si a reimprospata astfel temperatura in marile orase, informeaza AFP.

Potrivit companiei japoneze, o mostra de 450 de grame de sol artificial, numit Pafcal, poate absorbi la fel de multa apa ca un kilogram de pamant. Aplicat pe acoperisul unei case, acesta permite cresterea gazonului si a plantelor foioase, fapt care reduce considerabil temperatura in interiorul cladirii.
Temperatura unui acoperis pe care este aplicat Pafcal este cu pana la zece grade mai mica decat a celui acoperit doar cu lemn, sustine Suntory, o companie care pana recent era specializata in bauturi.
Potrivit producatorului, daca utilizarea acestui tip de sol se generalizeaza, problemele din Tokyo legate de mediu se pot reduce. In Tokyo, cea mai mare metropola din lume, spatiile verzi sunt putine, iar utilizarea masiva a aparatelor de aer conditionat agraveaza canicula in timpul verii.
De cativa ani, toate noile zgarie-nori din Tokyo trebuie sa aiba obligatoriu pe acoperis cate o gradina. Insa cerinta este dificil de respectat, pentru ca normele de prevenire a seismelor limiteaza incarcatura maxima autorizata pentru acoperisuri si ziduri.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase