Home » D:News » Modificari in domeniul energetic pentru a preveni schimbarile climatice

Modificari in domeniul energetic pentru a preveni schimbarile climatice

Modificari in domeniul energetic pentru a preveni schimbarile climatice
Publicat: 26.02.2008
Inainte de inceputul efectiv al planului de modificare a climei, emisiile de dioxid de carbon ar trebui sa scada brusc la o tona pe an, pe cap de locuitor.

Potrivit studiilor realizate de specialistii in domeniu, pentru a atinge acest tel, in acest secol, avem nevoie de o strategie in privinta energiei, care sa respecte urmatoarele principii: cresterea eficientei in domeniu, folosirea energiei regenerabile si reducerea consumului de energie in cadrul consumatorilor casnici.
In ultimul an, mai multe rapoarte ale organizatiilor care se ocupa de supravegherea schimbarilor climatice, au avertizat in privinta incertitudinii de a realiza un climat adecvat intregii planete pana la sfarsitul acestui secol.
O crestere a emisiilor de dioxid de carbon, in viitoarele decade, trebuie stavilita inainte ca emisiile actuale sa fie reduse semnificativ. Potrivit specialistilor, cantitatea maxima admisa de emisii de dioxid de carbon, care poate fi tolerata pana la sfarsitul secolului XXI, este de aproximativ 2.000 de gigatone.

Aceasta previziune poate conduce la o un eventual program de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pe cap de locuitor

Sursa: sciencedaily.com 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase