Home » D:News » Gandacul care mananca arsenic: solutia ecologica a viitorului

Gandacul care mananca arsenic: solutia ecologica a viitorului

Gandacul care mananca arsenic: solutia ecologica a viitorului
Publicat: 26.02.2008
Oamenii de stiinta australieni au facut o descoperire uimitoare, si anume un gandac destul de mare care se hraneste cu arsenic, cea mai periculoasa substanta otravitoare din lume.

Acesta isi procura hrana din resturile de arsenic ramase in minele parasite sau din pamantul destinat agriculturii, ajutand la curatarea acestora. De asemenea, el ar putea reprezenta o varianta viabila, ce ar implica costuri minime, in curatarea pamantului agricol in sprijinul salvarii de vieti in randul oamenilor.
Gandacul a fost identificat dupa colectarea a sute de mostre de microbi culese de la nivelul solului, contaminate cu arsenic, care fusesera introduse in trecut pentru a controla parazitii ce atacau oile si bovinele.
Arsenicul poate fi gasit si sub alte forme, intr-o forma extrem de toxica si periculoasa denumita arsenita, dar si intr-o forma mai putin periculoasa denumita arseniat.

Acest gandac reprezinta un dram de speranta in realizarea unui metode eficiente biologice care sa ajute la curatarea arsenicului existent pe sute de hectare de pamant din Australia, Noua Zeelanda, Argentina si alte tari care au utilizat in trecut arsenicul in tratarea pamantului.

Sursa: pravda.ru

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase