Home » D:News » Blogging-ul inlatura stresul

Blogging-ul inlatura stresul

Blogging-ul inlatura stresul
Publicat: 05.03.2008
In urma unui program de cercetare al “Universitatii de Tehnologie Swinbune”, din Melbourne, s-a aratat ca “blogging-ul” te poate ajuta sa te simti mai putin izolat, mai legat de o comunitate si mai multumit de prieteni, ambele lucruri fiind facute online si fata in fata.

Studiul a demonstrat ca dupa 2 luni de blogging, oamenii, au simtit ca au un suport social mai bun si o retea noua de prieteni, fata de cei care nu o faceau.
Cercetatorii James Baker si Susan Moore au scris doua lucrari investigand beneficiile psihologice ale blogging-ului si ale updatarii permanente asupra paginii de web personale, care invita orice persoana sa faca comentarii.
Prima, publicata in ultima aparitie a jurnalului “Comportamentul si cyberpsihologia”, compara sanatatea mentala a oamenilor care intentioneaza sa isi creeze un blog, cu cea a oamenilor care nu au nicio intentie in acest sens.

Participantii la studiu au declarat, la finalul acestuia, ca se simt mai putin stresati, deprimati si isi fac mai putine griji decat isi faceau inainte.

 Sursa: dsc.discovery.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase