Prima pagină D:News

Mormant din “Era Miceniana”, descoperit pe o insula greceasca

Redactia Descopera.ro | 03.07.2008 | ● Vizualizări: 53
Mormant din “Era Miceeana”, descoperit pe o insula greceasca     Mormant, Insula Greceasca, Era Miceeana, Lefkada, Vestigiu, Sigiliu, Schelete + zoom
Galerie foto (1)

Constructia unei sosele pe insula Lefkada, din vestul Greciei, a dus la descoperirea si totodata la distrugerea partiala, a unui mormant important cu vestigii care dateaza din urma cu 3.000 de ani.

Acesta reprezinta o versiune in miniatura a criptelor spatioase si pline de bogatii, ce au fost construite de conducatorii Greciei in timpul Erei Micenienilor, care s-a sfarsit in jurul anului 1.100 i.e.n.
“Aceasta reprezinta una dintre cele mai importante descoperiri din zona, deoarece pana in prezent nu am avut nici o dovada a prezentei miceenilor pe teritoriul din Lefkada”, a declarat arheologul Maria Stavropoulou-Gatsi.
In interiorul acestuia s-au gasit mai multe schelete umane, doua sigilii si cateva margele realizate din pietre semipretioase, expertii ajungand la concluzia ca acestea au fost pradate inca din antichitate.

Descoperirea ar putea rezolva un important puzzle preistoric, si anume, care a fost teritoriul locuit de legendarul Homer, erou al “Odiseei”.

Sursa: discovery