Home » D:News » Hipopotamul pitic din Liberia a supravietuit razboiului

Hipopotamul pitic din Liberia a supravietuit razboiului

Hipopotamul pitic din Liberia a supravietuit razboiului
Publicat: 10.03.2008
Hipopotamii pitici au reusit sa supravietuiasca celor doua razboaie civile care au devastat Liberia in ultimii ani, si care au distrus o mare parte a padurilor din aceasta tara, declara oamenii de stiinta britanici.

Animalele, care nu pot fi vazute in salbaticie aproape niciodata, au fost localizate cu ajutorul unor camere ascunse, montate in copacii din Parcul National Sapo, din Liberia.
Tara din vestul Africii este una dintre ultimele locatii in care hipopotamii s-au refugiat, dar conservatorii spun ca distrugerile recente de paduri coroborate cu braconajul excesiv, reprezinta cauzele principale care au dus la miscorarea numarului de exemplare.
Echipa de la Societatea Zoologica din Londra, condusa de Ben Collen, a reusit sa inregistreze imagini cu acestia, dupa doar trei zile de la montarea camerelor in copaci.

“Ne bucuram ca populatia hipopotamilor este inca prezenta in zona, dar suntem foarte preocupati de viitorul speciei, care continua sa supravietuiasca in ciuda braconajului excesiv si a degradarii continue a habitatului” a declarat Collen.
Doar 40% din fondul forestier liberian a rezistat conflictelor armate din ultimii ani.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase