Home » D:News » Sfarsitul gripei aviare vine din Japonia

Sfarsitul gripei aviare vine din Japonia

Sfarsitul gripei aviare vine din Japonia
Publicat: 11.03.2008
Oamenii de stiinta japonezi au descoperit o metoda care ar putea sta la baza dezvoltarii unui vaccin impotriva gripei aviare, respectivul vaccin putand fi eficient si in cazul in care virusul ar suferi vreo „modificare”.

Metoda pusa la punct de cercetatorii japonezi consta in „atacarea virusului din interior, mai degraba decat din exterior”. Chiar si in cazul unei mutatii, interiorul virusului se modifica extrem de rar, a explicat Tetsuya Uchida, cercetator la “Institutul National pentru Maladii Contagioase”.
Principiul consta in injectarea unui antigen care sa fie transportat de lipozomi, mici particule fosfolipidice care au calitati potrivite pentru a fi utilizate ca vectori de substante pentru medicamente sau cosmetice.
„Scopul nostru este sa impiedicam virusul sa se multiplice”, a declarat Uchida, care este de parere ca tehnica poate sta la baza unui „vaccin eficace impotriva mai multor tulpini de virus gripal”.
 
Cercetatorii au efectuat deja experimente incurajatoare pe cobai purtatori de diferite tulpini de virus al gripei aviare, acestia urmand sa inceapa teste pe cobai carora li s-au transplantat gene umane.
Specialistii spun, insa, ca vor mai trece cativa ani pana se va obtine un vaccin eficace.

Sursa: Gandul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase