Home » D:News » Reincepe vanatoarea de balene

Reincepe vanatoarea de balene

Reincepe vanatoarea de balene
Publicat: 14.03.2008
Islanda a reinceput vanatoarea comerciala de balene in 2006, dar anul trecut reprezentantii autoritatilor au declarat ca aceasta va continua doar daca exista cerere pentru carne.

Declaratia a fost interpretata ca un posibil anunt al incheierii vanatorii, dar reprezentantii industriei in cazua au declarat ca s-a vandut toata carnea vanata in ultimii doi ani, ceea ce inseamna ca exista cerere pentru aceste produse, informeaza Reuters.
"Am prins 45 de balene vara trecuta si am vandut toata carnea. Ministerul spune ca isi va baza decizia pe existenta unei piete, astfel ca speram ca ne va da o cota", a declarat Gunnar Bergmann Jonsson, presedintele asociatiei vanatorilor de balene din Islanda.
Potrivit estimarilor ITW, exista 175.000 de balene in Atlanticul de Nord, iar oamenii de stiinta din Islanda spun ca o cota de 100 de balene s-ar incadra in limitele sustenabile.

Pe plan international, decizia Islandei de a continua vanatoarea comerciala de balene ar putea oferi sprijin pentru pozitia Japoniei care sustine ca balenele trebuie vazute ca orice alta resursa marina si ca pot fi vanate.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase