Home » D:News » Locuinta lui Octavian Augustus a fost deschisa publicului

Locuinta lui Octavian Augustus a fost deschisa publicului

Locuinta lui Octavian Augustus a fost deschisa publicului
Publicat: 17.03.2008
Casa in care a trait primul imparat roman, Octavian Augustus, inainte de a fi incoronat, a fost deschisa publicului pentru prima data de cand a fost descoperita, la jumatatea secolului trecut.

Aceasta este situate pe Colina Palatina, in apropiere de grota in care au locuit fauritorii orasului, Romulus si Remus. Pe peretii acesteia sunt realizate picturi murale foarte rare, cu nuante de rosu, galben, verde si albastru.
Augustus a locuit aici in tinerete, inainte de a se muta la palatul imperial, care se afla la mica distanta de aceasta.
Una dintre cele mai importante incaperi ale locuintei, este biroul de studiu al lui Augustus. A stat acolo, in acea incapere mica, atunci cand s-a retras sa ia deciziile importante”, a declarat Daniela Scagliarini Corlaita, profesor de arheologie romana in cadrul Univesitatii din Bologna.

Casa a fost descoperita la inceputul anilor ‘60 de catre arheologul Gianfilippo Carettoni. Au fost necesare cateva decenii de asteptare si rabdare, si aproape 2 milioane de euro pentru lipirea fragmentelor de fresca, distruse in urma sapaturilor.
“Restaurarea a semanat cu lipirea pieselor dintr-un puzzle”, a declarat in cadrul festivitatii de deschidere, Francesco Rutelli, Ministrul Culturii din Italia.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase