Home » D:News » Lideri din 20 de tari vor analiza efectele incalzirii globale

Lideri din 20 de tari vor analiza efectele incalzirii globale

Lideri din 20 de tari vor analiza efectele incalzirii globale
Publicat: 18.03.2008
Lideri din 20 tari, inclusiv cele din “Grupul celor opt” (G8), se vor intalni in Japonia pentru a analiza schimbarile climatice si masurile care trebuie luate pentru a stopa efectele incalzirii globale, a anuntat purtatorul de cuvant al guvernului nipon.

Dezbaterile vor avea loc in perioada 7-9 iulie, in nordul Insulei Hokkaido, din Japonia, iar printre printre alte teme de discutie, se va aborda si problema emisiilor de dioxid de carbon si efectelor acestora in urmatorul deceniu.
“Acest summit va fi cel mai mare din istorie, iar liderii mai multor tari, se vor aduna si vor dezbate problemele importante ale omenirii”, a declarat Nobutaka Machimura, membru al parlamentului japonez.
Oficialul a mai subliniat faptul ca incalzirea globala se afla pe primul loc in agenda summit-ului din luna iulie. Pe langa liderii G8 au mai fost invitati si oficialitati din Australia, Brazilia, China, India, Indonezia, Coreea de Sud, Africa de Sud si Mexic.

Machimura s-a declarat optimist in ceea ce priveste acceptarea de catre membrii G8 a propunerii inaintata de Japonia, de a reduce semnificativ emisiile de gaze din sectorul energetic si cel industrial, propunere respinsa la editiile anterioare ale summit-ului.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase