Home » D:News » Pisicile ne imbunatatesc sanatatea?

Pisicile ne imbunatatesc sanatatea?

Pisicile ne imbunatatesc sanatatea?
Publicat: 19.03.2008
Proprietarii de pisici prezinta cu 33% mai putine riscuri de infarct sau accident cerebral, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, prezentat la o conferinta internationala organizata de Asociatia americana de cardiologie la New Orleans, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea din Minnesota spun ca prezenta in casa a felinei contribuie la reducerea stresului si a anxietatii si protejeaza proprietarul de maladii cardiovasculare. Specialistii afirma ca pana si fostii proprietari de pisici beneficiaza de aceste efecte protectoare.

La studiu, coordonat de profesorul Adnan Qureshi, au participat aproape 4.500 de adulti, cu varste cuprinse intre 30 si 75 de ani. In urma analizelor, a rezultat ca proprietarii de pisici prezentau cu 40% mai putine riscuri de a suferi un infarct fatal.

Autorii spun insa, ca rezultatele studiului nu trebuie sa-i determine pe oameni sa se grabeasca sa-si ia o pisica. Desi felinele au un efect calmant, este posibil ca persoanele care au optat pentru a deveni proprietarii unei pisici sa faca parte dintr-un grup cu risc scazut de infarct. Cercetatorii spun ca mai sunt necesare studii pentru a stabili exact mecanismul din spatele acestei asocieri.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase