Home » D:News » Incalzirea globala favorizeaza aparitia virusilor mortali

Incalzirea globala favorizeaza aparitia virusilor mortali

Incalzirea globala favorizeaza aparitia virusilor mortali
Publicat: 20.03.2008
Un studiu realizat de cercetatorii din Toronto, Canada, a scos la iveala faptul ca temperaturile ridicate alaturi de perioadele cu conditii meteo extreme vor amplifica reaparitia si raspandirea unor boli grave.

Meningita mortala provocata de virusul West Nile, febra mortala cauzata de virusul chikungunya, boala Lyme – maladie infectioasa, neurologica si cardiaca – precum si holera sau infectiile respiratorii se vor intensifica si vor depasi granitele Americii.
„Intre clima, mediu si maladiile infectioase din tarile in curs de dezvoltare, precum India sau cateva state ale Africii sub-sahariene, exista o stransa legatura. Bolile transmise prin intermediul apei apar in ciuda tehnologiilor sofisticate de tratare a acesteia. Epidemiile transmise prin apa s-ar putea intensifica in perioadele cu precipitatii extreme, din ce in ce mai frecvente in ultima vreme", a declarat Amy Greer, unul dintre cercetatori.

Chiar daca in statele puternic dezvoltate, conditiile socio-economice si expunerea oamenilor la insectele purtatoare de virusi difera mult fata de cele din tarile sarace, consecintele sanitare ale schimbarilor climatice se vor face totusi simtite.

Sursa sciencedaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase