Home » D:News » Femeile care au dat nastere sunt mai destepte

Femeile care au dat nastere sunt mai destepte

Femeile care au dat nastere sunt mai destepte
Publicat: 20.03.2008
Cercetatorii americani au declarat, in cadrul unei Conferinte Internationale pe tema sanatatii mentale, ca femeile care au copii reactioneaza mult mai rapid si sunt mai constiente de ce se intampla in jurul lor, in comparatie cu femeile care nu au dat nastere pana acum.

Datorita unor cercetari amanuntite, s-a constatat ca sarcina produce unele schimbari in creierul femeii, determinandu-le sa reactioneze mai rapid si mai inteligent de-a lungul timpului, dupa ce au nascut.
Testele in laborator efectuate pe soricei au confirmat ceea ce, initial, era o ipoteza.
"Estrogenul din corp favorizeaza activitatea neuronala. Rezultatul este ca femelele gestante pe care le-am monitorizat in laborator aveau o acuitate vizuala mai buna, precum si o coordonare si memorie imbunatatite, instinctele lor erau mai puternice si isi indeplineau sarcinile mai bine decat femelele care nu aveau pui", a declarat profesorul Craig Kinsley, neurolog la Universitatea din Richmond.

Descoperirea ar putea ajuta, prin introducerea hormonilor specifici sarcinii in corpul femeilor in varsta, la tratarea unor boli neuronale precum Huntington sau Alzheimer.

Sursa: hotarticle 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase