Home » D:News » O noua teorie vine sa explice disparitia dinozaurilor

O noua teorie vine sa explice disparitia dinozaurilor

O noua teorie vine sa explice disparitia dinozaurilor
Publicat: 21.03.2008
Este posibil ca uriasele eruptii “Deccan Traps”, din urma cu 65 milioane de ani sa fie eliberat cantitati colosale de sulf in atmosfera, determinand racirea climei si extinctia dinozaurilor, conform unui studiu efectuat de “Universitatea Marii Britanii”, din Milton Keynes.

Daca este adevarat, asta inseamna ca faimosul impact al meteoritului “Chicxulub” a avut doar un rol de sprijin in cadrul sfarsitului  “Erei Dinozaurilor”
Gazele emanate de la o serie de eruptii ale “Deccan Traps”, pot fi cauza deteriorarii vietii de pe planeta, in acea perioada, acest fapt ducand la o disparitie in masa, a explicat Stephen Self, geolog al Universitatii din Milton Keynes.
Efectul sever de racire al sulfului, care probabil a lovit planeta in repetate randuri de-a lungul sutelor de mii de ani, a tinut cateva secole de fiecare data, iar aceasta poate fi cauza reala a disparitiilor in masa de la sfarsitul “Cretacicului”. 

Noul studiu este numai unul din numeroasele serii de cercetarii din ultimii doi ani care ancheteaza rolul pe care “Deccan Traps”  l-a avut in cea mai importanta disparitie a unor specii din istoria Pamantului, cunoscuta uneori sub denumirea de “Evenimentul de Distrugere in Masa K-T”.

Sursa: discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase