Prima pagină D:News

Tramvai tras de cai, din 1869, expus la Timisoara.

Redactia Descopera.ro | 04.02.2008 | ● Vizualizări: 509
Tramvai tras de cai, din 1869, expus la Timisoara.     tramvai, cai, Timisoara, secolul 19 + zoom
Galerie foto (1)

De marti, Timisoara are un nou obiectiv inclus in circuitul turistic al orasului. Primul tramvai tras de cai din Romania a fost expus intr-o piata din centrul orasului.

Primul tramvai care a circulat in tara, o piesa originala produsa la Viena si care a fost renovat prima data in 1999, a fost expus, marti, in Piata Libertatii din Timisoara si va fi iluminat pentru a putea fi inclus in circuitul turistic al orasului.
Chiar daca a fost din nou restaurat, pentru a fi expus la adevarata valoare, tramvaiul nu va mai fi pus in circulatie: "Acest tramvai nu va mai fi tras de cai si pus in circulatie. El este aici pentru expunere. Va fi si luminat si protejat. Nu e bine sa urce prea multa lume in el pentru ca este din 1869 si exista riscul unei degradari, de aceea am si preferat doar sa-l expunem. Acest tramvai a stat la Regia Autonoma de Transport Timisoara, unde este un fel de muzeu al tramvaielor, pentru ca au pastrat mai multe modele care au circulat de-a lungul timpului. Acest tramvai este piesa cea mai vehe, cea care a fost pusa in circulatie in 1869", a declarat primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, intr-o conferinta de presa.
Fabricat din metal si lemn, tramvaiul are o capacitate de 20 de locuri, dintre care 12 pe scaune.

Sursa: Mediafax

Tag-uri: tramvai | cai | Timisoara | secolul 19