Home » D:News » Filme romanesti prezente la Zilele Filmului European de la Praga

Filme romanesti prezente la Zilele Filmului European de la Praga

Filme romanesti prezente la Zilele Filmului European de la Praga
Publicat: 15.04.2008
Filmele "California Dreamin'" de Cristian Nemescu, "Legaturi bolnavicioase" de Tudor Giurgiu si "Ingerul necesar" de Gheorghe Preda vor fi proiectate la Praga, in cadrul Zilelor Filmului European, o manifestare dedicata productiilor europene contemporane, potrivit site-ului evenimentului.

Aflat la a 15-a editie, Zilele Filmului European este un festival dedicat filmelor europene contemporane, in special celor din tarile Uniunii Europene.
In cadrul manifestarii vor fi proiectate 40 de filme, Romania fiind reprezentata de patru pelicule.
Astfel, pe 18 aprilie, la cinematograful Svetozor, va avea loc o proiectie a filmului “Ingerul necesar” de Gheorghe Preda, In timp ce, pe 22 aprilie, la acelasi cinematograf, va rula filmul lui Tudor Giurgiu “Legaturi bolnavicioase”.
“California Dreamin” de Cristian Nemescu va avea doua proiectii in cadrul Zilelor Filmului European, pe 24 aprilie, la cinemtograful Aero, si pe 26 aprilie, la cinematograful Svetozor.
La manifestare vor participa si criticul si istoricul de film Manuela Cernat, regizorul Tudor Giurgiu si actorul Andi Vasluianu, interpret al unuia dintre personajele principale din "California Dreamin’".

Sursa:Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase