Home » D:News » Se pregateste invazia asupra planetei Marte

Se pregateste invazia asupra planetei Marte

Se pregateste invazia asupra planetei Marte
Publicat: 21.04.2008
Nenumarate carti de fictiune vorbesc despre invazia si colonizarea Pamantului de catre martienieni, care urmaresc inrobirea sau chiar decimarea intreagii populatii tereste. Nu numai ca acest lucru nu s-a intamplat, dar Pamantul pregateste o invazie de proportii a planetei vecine. Insa nu este vorba de o actiune in sensul razboinic al cuvantului.

In prezent, pe Marte se instaleaza o tabara de observatie formata din cele mai noi aparate stiintifice. Misiunea lor este sa afle cat mai multe despre Planeta Rosie si mai ales, sa ofere raspunsul la o intrebare care a creat obsesii in randul multor oameni: poate aceasta planeta sa gazduiasca viata?
Explorarea se afla in plina desfasurare. Aparatele botezate Spirit si Oportunity scruteaza suprafata planetei, obtinand imagini uimitoare pe care le transmit catre Pamant. Nava Phoenix Lander se afla in drum spre Marte si este programata sa aterizeze la polul nord al planetei pe 25 mai. Ii urmeaza uriasul laborator stiintific Marte, care va fi lansat de catre N.A.S.A. in cursul anului urmator si va ajunge in 2010. Si agentia spatiala europeana isi trimite “trupele”: misiunea ExoMars este programata sa aterizeze in 2014. Este un asalt in forta al planetei, care are ca scop principal descoperirea dovezilor care pot afirma sau infirma teoria vietii extraterestre.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase