Home » D:News » Tigrii captivi pot salva specia de la extinctie

Tigrii captivi pot salva specia de la extinctie

Tigrii captivi pot salva specia de la extinctie
Publicat: 23.04.2008
O noua analiza genetica vine cu rezultate imbucuratoare pentru conservationistii si oamenii de stiinta angajati in salvarea tigrilor de la disparitie. Aproape jumatate din totalul populatiei mondiale de tigri din gradinile zoologice si circuri nu au grad de rudenie intre ei, si au bagaj genetic diferit, anunta Profesorul Shu Jin Luo director de studii la National Genetics Institute din Frederick, Maryland.

Noul comunicat vine intr-o perioada vitrega pentru toate populatiile salbatice de tigri din lume. Conform zoologilor, in urma cu doar 50 de ani aproximativ 100 000 de tigri traiau in padurile din Asia, la ora actuala se estimeaza ca doar 3000 de tigri au mai ramas in salbaticie. In schimb, gradinile zoologice, circurile si colectiile particulare detin circa 20 000 de tigri in intreaga lume. Doar o mica parte dintre acestia sunt implicati in programe de inmultire si reintroducere in natura, sustine profesorul Shun.
Tigrii din captivitate reprezinta in prezent o valoroasa banca de date genetice, acestia sunt  catalogati in functie de subspecii, si pot fi folositi in viitoarele programe de anvergura destinate reintroducerii tigrilor in salbaticie, dupa cum spera organizatiile internationale implicate cum sunt WWF si Tiger Foundation. Pentru a studia variabilitatea lor genetica, echipa profesorului Luo a testat tigrii din 30 de gradini zoologice din intreaga lume. In acest nou studiu, cercetatorii  continuat sa recolteze probe AND de la 104 de tigri aflati in captivitate din 14 tari. Populatia actuala de tigri numara in prezent 5 subspecii, tigrul Siberian, tigrul bengalez, tigrul indochinez, tigrul chinezesc si tigrul de Sumatra.

Sursa: NationalGeographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase