Home » D:News » Descoperirea celor mai vechi margele din lume rescrie istoria

Descoperirea celor mai vechi margele din lume rescrie istoria

Descoperirea celor mai vechi margele din lume rescrie istoria
Publicat: 24.04.2008
Un colier format din 4 scoici perforate si prelucrate ornamental a fost descoperit intr-un sit arheologic din Oued Djebbana, Algeria, de catre o echipa de arheologi francezi.

Cochiliile scoicilor din specia Nassarius gibossulus erau originare de pe teritorile actuale ale Israelului si Algeriei si au fost datate la o varsta de peste 100 000 de ani. Cele 4 cochilii erau gaurite in partea centrala, ceea ce sugereaza faptul ca au fost insirate sub forma unui colier de margele. Pana in prezent cele mai vechi ornamente umane au fost descoperite in Muntii Alpi si au fost estimate la o varsta de cel mult 40 000 de ani.
„Primele populatii umane din aceasta zona, nu aveau probabil o cultura materiala si o arhitectura la fel de dezvoltata ca cea a populatiilor similare din Europa, dar simtul lor artistic si ceremoniile religioase erau la mare pret pentru primii oameni care traiau in aceste tinuturi, iar aceasta descoperire epocala a primului obiect ornamental creat de om nu face decat sa sustina teoriile despre vechimea omului modern pe Terra” declara Francesco d’Erico cecetator la Centre National de la Recherce Unite din Talence, Franta. Aceasta descoperire confirma si faptul ca in urma cu 100 000 de ani, oamenii stapaneau secretele navigatiei in cadrul bazinului Marii Mediteraneene.

Sursa NBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase