Home » D:News » Wikipedia va fi tiparita

Wikipedia va fi tiparita

Wikipedia va fi tiparita
Publicat: 29.04.2008
Faimoasa si in egala masura controversata enciclopedie online va aparea sub forma de carte in librariile din Germania, cel mai tarziu in luna septembrie a anului 2008, declara editura germana BertelsmannAG. Aceasta intentioneaza sa publice un prim volum care va contine cea mai buna versiune germana a celei mai accesate enciclopedii de pe internet.

Acest prim volum de 993 pagini va contine aproximativ 50 000 de definitii si 1000 de ilustratii si va costa circa 20 de euro conform declaratiilor partii germane din Wikimedia, grupul din spatele Wikipediei.
Spre deosebire de Wikipedia online germana care contine 740 000 de capitole, editia tiparita va face referinta doar la cele mai cautate capitole online din ultimul an, declara Beate Varnhorn publisher al Berteslmann Enciclopedia Institute. Wikipedia este cunoscuta in principal pentru creerea unei comunitati de publicisti din intreaga lume care contribuie cu subiecte de ordinul miilor pentru completarea celei mai mari baze de date online din lume. Miscarea inspre publicarea pe hartie a Wikipediei este un proces neobisnuit pentru ca multe dintre procedurile care o faceau pe acesta unica vor fi pierdute. Astfel nu va exista un hyperlink care sa-i permita cititorului sa treaca din subiect in subiect in maniera binecunoscuta a versiunii online. De asemenea, articolele prezentate vor avea un caracter finit, spre deosebire de cele online care periodic se imbogatesc cu noi informatii. Enciclopedia online este cunoscuta pentru desele erori, in contrapondere  editura Berteslman are o echipa de 10 experti pentru fiecare domeniu care vor compara si corecta informatia tiparita din Wikipedia.

Sursa: CBCNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase