Home » D:News » Incalzirea globala naste o noua specie de urs: Grolar

Incalzirea globala naste o noua specie de urs: Grolar

Incalzirea globala naste o noua specie de urs: Grolar
Publicat: 08.05.2008
Cercetatorii se tem ca incalzirea globala va aduce la stadiul de normalitate o specie considerata pana acum drept o anomalie: hibrizii dintre ursii polari si cei grizzly, asa numitii Grolar.

“Unul dintre lucrurile certe pe care le-am observat in ultimele trei decenii este faptul ca ursii grizzly migreaza catre nord, asta in timp ce ursii polari sunt nevoiti sa se refugieze pe plaje pentru a-si putea procura hrana din ce in ce mai putina din cauza incalzirii globale. Era inevitabil ca specimenele din cele doua specii sa interactioneze si sa dea nastere unor hibrizi”, mentioneaza George Divoky, unul dintre oamenii de stiinta care studiaza de peste 30 de ani schimbarile pe care le sufera flora si fauna arctica in urma modificarilor climatice.

“Din 1975 si pana in 2002, doar trei ursi polari au mai ajuns la Cooper Island, pe coasta nordica a Alaskai, dar odata cu accentuarea incalzirii globale, in aceasta regiune ajung si 20 de ursi la circa doua trei zile, ceea ce reprezinta o adevarata migratie”, subliniaza acesta.

Dr. Divoky trage, in acelasi timp, un semnal de alarma asupra topirii gheturilor arctice, subliniind faptul ca nu ar fi nicio surpriza daca anul 2008 ar aduce un val, nemaintalnit in istorie, de topiri ale ghetarilor.

“Toate animalele din zona arctica depind de zapada de acolo. Dar acolo nu  mai este zapada”, mentioneaza cercetatorul.

Sursa: TheSun

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase