Home » D:News » Arta – o investitie mai profitabila decat imobiliarele

Arta – o investitie mai profitabila decat imobiliarele

Arta – o investitie mai profitabila decat imobiliarele
Publicat: 09.05.2008
Pe langa dimensiunea culturala, arta a reprezentat intotdeauna o investitie profitabila. In cursul unei licitatii organizate de casa Sotheby's la New York, in cursul serii de miercuri, doua tablouri apartinand pictorilor Eduard Munch si Fernand Leger au stabilit recorduri de pret, fiind adjudecate pentru 30 si respectiv, aproape 40 de milioane de dolari.

"Etude pour La Femme en Bleu’" de Fernard Leger a fost achizitionat contra sumei de 39,2 milioane de dolari, in timp ce tabloul lui Munch, "Fete pe pod", descris de Sotheby’s drept "una dintre compozitiile cele mai populare si lirice ale artistului", s-a vandut pentru suma de 30,8 milioane de dolari.
O alta pictura, opera artistului Alberto Giacometti, "Portretul lui Caroline", a fost adjudecata pentru suma record de 14,6 milioane de dolari.
Cu o zi inainte, opere de Claude Monet si Auguste Rodin au fost vandute pentru sume record in cadrul unei licitatii organizate la New York de casa Christie’s.

Seria de recorduri ar putea calma nelinistile in legatura cu starea pietei de arta,  manifestate de unii specialisti, care cred ca aceasta a cazut victima efectelor crizei imobiliare si creditelor din SUA.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase