Home » D:News » O specie rara de iguana albastra, masacrata pe plajele insulelor Cayman

O specie rara de iguana albastra, masacrata pe plajele insulelor Cayman

O specie rara de iguana albastra, masacrata pe plajele insulelor Cayman
Publicat: 09.05.2008
Autoritatile si ecologistii din insulele Cayman cauta pe cei care au masacrat, fara un motiv aparent, in cursul unei petreceri de week-end, sase iguane albastre, specie extrem de rara.

Cadavrele mutilate ale acestor reptile au fost descoperite pe plaja rezervatiei Queen Elizabeth II Botanical Park, un ultim refugiu al acestei specii, precum si al altor specii rare de reptile si pasari, situat pe Grand Cayman Island.
Uciderea inexplicabila a celor sase iguane albastre reprezinta o lovitura devastatoare aplicata acestei specii foarte rare de iguana, care mai traieste doar in acesta insula. Cele sase iguane au fost descoperite cu corpurile zdrobite, iar unele dintre ele erau dezmembrate.

“Este un act incredibil efectuat de tineri lasi, cruzi si fara discernamant. Comunitatea este profund socata de masacrul acestor reptile complet inofesive pentru om, iar investigatiile noastre nu se vor opri decat in clipa in care faptasii vor fi identificati”, declara Richard Barrow, inspector sef al politiei din Grand Cayman Island.
Ultimile iguane albastre ramase pe planeta traiesc in rezervatia Queen Elizabeth II, unde un program de crestere si inmultire al acestei specii de reptile a fost initiat inca din anul 2001.

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase