Home » D:News » Lei de mare morti in conditii misterioase

Lei de mare morti in conditii misterioase

Lei de mare morti in conditii misterioase
Publicat: 12.05.2008
Modul in care aceste animale marine au murit ramane deocamdata neclar, declara autoritatile din Seattle. Cei sase lei de mare descoperiti morti intr-o zona a raului Columbia situata in apropierea barajului cu acelasi nume nu prezinta urme de impuscaturi, asa cum se declarase initial, afirma acestea in continuarea raportului preliminar.

Purtatorul de cuvant al pescariei federale din Seattle, Brian Gorman confirma faptul ca rezultatele autopsiilor celor sase lei de mare nu au gasit urme de impuscaturi asupra acestora, un singur exemplar prezenta la suprafata pielii urme cicatrizate ale unor muscaturi efectuate cel mai probabil de alt leu de mare in urma deselor lupte pentru teritoriu dintre masculii acestei specii.
Angajatii pescariei si politia federala au declansat o ancheta pentru a rezlova acest caz datorita faptului ca aceste animale au fost gasite in interiorul unor capcane, dar portile de acces in capcane erau deschise in momentul  descoperirii.

Inainte de acest incident pescarii locali impreuna cu membrii triburilor amerindiene din zona au facut neumarate plangeri in care acuzau acesti lei de mare ca distrug somonii din raul Columbia.
Investigatiile cu raze X asupra cadavrelor au descoperit mici bucati metalice prinse in pielea acestor animale, dar aceste rani sunt departe de a fi fatale.
Humane Society of the United States a cerut continuarea cercetarilor deoarece acesta organizatie crede ca lei de mare respective au fost ucisi prin otravire, modalitate des folosita de vanatori inainte de trecerea acstor animale sub totala protectie a legii.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase