Home » D:News » Marea Britanie face publice dosarele OZN

Marea Britanie face publice dosarele OZN

Marea Britanie face publice dosarele OZN
Publicat: 14.05.2008
Documente privitoare la activitatea OZN au fost facute publice pentru prima data de catre Minsterul Apararii al Marii Britanii.

Dosarele care cuprind perioada 1978 – 1987, pot fi descarcate de pe site-ul Arhivelor Nationale ale acestei tari.
Acestea includ descrieri ale unor lumini misterioase si obiecte zburatoare neideintificate raportate de catre public, fortele armate sau ofiteri de politie.
Intre aceste documente se afla si marturisirea unui cetatean care descrie cu amanuntime contactul fizic si psihic avut cu omuleti verzi, in perioada copilarieie sale. Un alt caz relateaza experienta unui barbat in varsta de 78 de ani, care sustine ca a stabilit contactul cu extraterestri si a fost la bordul navei lor, facand si o descriere amanuntita a acesteia. In final, dupa ce l-au analizat, extraterestii i-au comunicat ca este liber sa plece, deoarece este prea batran pentru experimentele lor.

Documentele contin diverse declaratii ale martorilor, insotite de cele mai multe ori de desene sau portrete ale extraterestrilor.
Cele opt dosare date publicitatii fac parte dintr-un numar de 200 care vor fi facute publice in urmatorii patru ani. Aceste documente se pot descarca gratis numai in prima luna de la afisare.
Un purtator de cuvant al Arhivelor Nationale a declarat ca acestea au devenit publice in urma repetatelor cereri facute de o organizatie care militeaza pentru libertatatea informatiei si ,de asemenea, datorita noii politici a Minsterului Apararii pentru un guvern transparent.
In urma actiunii s-au facut auzite si vocile scepticilor, care considera ca aceste dosare sunt praf in ochi. In opinia lor, adevarul este undeva, dincolo, probabil continut in dosare care nu vor fi date niciodata publicitatii.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase