Home » D:News » Ce facem cu dioxidul de carbon?

Ce facem cu dioxidul de carbon?

Ce facem cu dioxidul de carbon?
Publicat: 23.05.2008
Gasirea unor metode de a ingropa dioxidul de carbon, poate fi singura solutie pentru mentinerea emisiilor de gaze cu efect de sera la un nivel acceptabil.

Capturarea si depozitarea carbonului este vazuta de catre industriasi drept un glont de argint in lupta impotriva schimbarii climatului.
Insa aceasta metoda nu a fost niciodata testata la scara comerciala si a intampinat opozitia vehementa a unor formatiuni ecologice, care sunt de parere ca nu este sigura si ca atrage atentia de la investirea in sursele “verzi” de energie.

Experti din Uniunea Europeana sustin ca daca temperatura globala va inregistra o crestere de 2 grade, planeta va fi lovita de o serie de catastrofe naturale, printre care valuri de caldura, furtuni si inundatiii. Targetul fixat de acestia este reducerea emisiilor pana in 2020, la nivelul anului 1990.
Insa anumiti oameni de stiinta sunt sceptici cu privire la succesul acestei propuneri, in lipsa unei metode tehnologice de depozitare a carbonului. Prin urmare, capturarea si depozitarea acestuia a devenit tema unor lungi dezbateri pe tema incalzirii globale.
Greenpeace a facut public un raport in care mentioaneaza ca solutia este o falsa speranta, insa alte organizatii “verzi” sunt de parere ca aceasta metoda, implementata corect, ar putea functiona.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase