Home » D:News » Gripa aviara invinsa de un copil din Bangladesh

Gripa aviara invinsa de un copil din Bangladesh

Gripa aviara invinsa de un copil din Bangladesh
Publicat: 23.05.2008
Autoritatile de la Dhaka au anuntat ieri faptul ca un copil infectat cu virusul H5N1, primul caz de acest gen din Bangladesh, a raspuns pozitiv tratamentelor si este pe cale de insanatosire, se arata in editia online a agentiei de presa Reuters.

Copilul a fost depistat recent ca fiind purtator al virusului letal H5N1, in urma unui control de rutina. Chiar daca autoritatile nu au dat mai multe detalii asupra cazului, este cert ca acesta a reusit sa invinga temuta gripa aviara.

Gripa aviara a fost descoperita la pasari, in Bangladesh, inca din luna martie a anului trecut, moment din care au fost distruse peste 2 milioane de pasari si tot atatea oua. In acelasi timp, peste 150.000 de ferme avicole au fost inchise, lasand circa 1,5 milioane de oameni fara loc de munca.

Virusul ataca rar omul, declara specialistii, dar s-a dovedit letal in cele mai multe cazuri. Incepand cu anul 2003, au fost identificate 382 de persoane purtatoare ale virusului, dintre care 241 au decedat deja.
Aceiasi specialisti se tem ca cirusul H5N1 poate suferi mutatii si poate afecta un numar mare de oameni, mai ales in tari ca Bangladesh, unde numeroase persoane cresc pasari in propria gospodarie.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase