Home » D:News » Furtul carnii de balena, o noua moda in Japonia

Furtul carnii de balena, o noua moda in Japonia

Furtul carnii de balena, o noua moda in Japonia
Publicat: 26.05.2008
Oficiali ai ministerului de justitie nipon investigheaza acuzatiile conform carora un echipaj de marinari a furat o tona de carne de balena destinata consumului public, anunta publicatia online BBC News.

Documentele oferite opiniei publice confirma faptul ca procurorii japonezi vor examina acuzatiile de coruptie reclamate de oficialii japonezi ai Greenpeace. Conform acestora o echipa de pescari au depozitat in propriile case cantitati impresionate de carne de balena furata.

Operatorul oficial al balenierelor japoneze, Kyodo Senpaku, declara ca la sfarsitul vanatoarei de balene, membrii echipajului sunt recompensati conform unui obicei pescaresc, cu o cantitate mica de carne de balena, in timp insa proviziile acestora pot creste pana la cantitati impresionante.

In urma cu o saptamana, o astfel de echipa de pescuit a fost acuzata de Greeenpeace ca a furat nu mai putin de 47 de cutii cu carne de balena rezultate in urma unei vanatori incununate de succes undeva in apele Pacificului de Sud. Valoarea unei singure astfel de cutii in greutate de 23,5 kg poate depasi lejer suma de 3.500 $ pe piata neagra.

Pe langa ancheta justitiei japoneze, temutul fisc nipon si-a declansat si el propria ancheta pentru a aduce lumina in acest caz.

Japonia este printre putinele state care nu recunosc si nu respecta conventiile internationale cu privire la stoparea totala a vanatorii de balene.

Sursa BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase