Home » D:News » Avioanele de cercetare vor fi trimise in mijlocul uraganelor

Avioanele de cercetare vor fi trimise in mijlocul uraganelor

Avioanele de cercetare vor fi trimise in mijlocul uraganelor
Publicat: 27.05.2008
Meteorologii din Statele Unite se pregatesc sa dezvolte o noua linie de avioane ghidate prin telecomanda, pentru a le trimite chiar in mijlocul uraganelor formate in Atlantic, in speranta ca pot afla mai multe despre aceste furtuni puternice.

Cercetatorii acestor fenomene meteo spera ca aceasta generatie viitoare de cercetasi, care pot fi controlati prin satelit, sa le poata oferi o imagine completa asupra cicloanelor.
Aparatul poate zbura pana in nucleul furtunii, la 90 metri inaltime deasupra marii si poate trimite informatii constante asupra temperaturii, presiunii, vantului si umiditatii.

“Putem face masuratori, ale caror valori nu le putem obtine altfel.”, spune Joe Cione, cercetator meteorolog la U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration.
“Aria furtunii este foarte importanta, pentru ca este locul in care vanturile sunt cele mai puternice. O masurare a acestora ne va da o idee mai clara asupra locului din care energia este extrasa din mare.”
Construit de Australia’s Aerosonde Pty Ltd., pretul fabricarii lui este estimat intre 50 000 si 80 000 dolari, masoara 2 metri in lungime, cu aripile avand 2.7 metri si cantareste 12.7 kilograme.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase