Home » D:News » China controleaza vremea pentru Jocurile Olimpice

China controleaza vremea pentru Jocurile Olimpice

China controleaza vremea pentru Jocurile Olimpice
Publicat: 27.05.2008
China a lansat in cursul zilei de azi un al doilea satelit pentru supravegherea optima a conditiilor meteo din luna august a acestui an, in timpul Jocurilor Olimpice, care se vor desfasura la Beijing.

Satelitul Fengyun-3, care cantareste 2.295 kilograme, va oferi prognoze meteo detaliate, timp de 10 pana la 15 zile, anunta agentia de presa Xinhua.
Aflarea din timp a prognozei este foarte importanta, deoarece conditiile climatice joaca un rol important in planul autoritatilor Beijingului de a reduce nivelul de poluare al aerului pentru Jocurile Olimpice.

Comitetul Olimpic International a anuntat ca anumite evenimente programate in aceasta perioada vor fi anulate sau reprogramate, in cazul in care calitatea aerului nu este indeajuns de buna, de aceea autoritatile din Beijing incearca sa afle acest lucru din timp, pentru a nu modifica calendarul evenimentelor.
O alta teama a organizatorilor este ploaia, o aparitie obisnuita in luna august.
Manipularea vremii in favoarea Jocurilor Olimpice este posibila, daca conditiile sunt cunoscute din timp. Autoritatile din Beijing au facut deja acest experiment, reusind sa opreasca ploaia in anumite regiuni, dupa introducerea unor substante chimice in nori.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase