Prima pagină D:News

Record amanat la saritura de la inaltime

Redactia Descopera.ro | 05.27.2008 | ● Vizualizări: 101
Record amanat la saritura de la inaltime     misiune spatiala, saritura de la inaltime, tentativa, record, balon + zoom
Galerie foto (1)

Tentativa de doborare a recordului la saritura de la inaltime, anuntata cu surle si trambite in presa internationala, a fost amanata din cauza vantului puternic, anunta CNN.

Francezul Michel Fournier, in varsta de 64 de ani, anuntase ca intentioneaza sa se arunce in gol de la inaltime de 40.000 de metri, dupa ce urma sa se ridice pana la aceasta inaltime cu ajutorul unui balon.

Dupa mai multe amanari repetate, Fournier a decis sa reprogrameze saritura la o data inca nestabilita. Daca fostul parasutist va reusi sa execute aceasta saritura, el va dobora patru recorduri mondiale, in acelsi timp: cea mai mare viteza atinsa de un om in cadere, cea mai inalta saritura, cea mai mare distanta parcursa de un om in cadere si cea mai mare altitudine atinsa de un om intr-un balon.

Cu toate acestea, mai multi specialisti au declarat ca tentativa francezului este sortita esecului, in ciuda costumului de protectie pe care il poarta. Conform acestora, la altitudinea de 12.000 de metri nu exista suficient oxigen, ceea ce ii poate cauza moartea saritorului.La inaltimea de 19 kilometri, presiunea aerului ii poate provoca acestuia leziuni cerebrale puternice in numai cateva minute.

Michel Fournier spera ca experienta sa sa ofere date care sa ajute viitoarele misiuni spatiale.

Sursa: CNN