Home » D:News » Prima naveta spatiala europeana a fost conceputa la Berlin

Prima naveta spatiala europeana a fost conceputa la Berlin

Prima naveta spatiala europeana a fost conceputa la Berlin
Publicat: 30.05.2008
Primul prototip al unei navete spatiale de conceptie si constructie europeana a fost prezentat in cadrul spectacolului aviatic din cadrul Berlin Air Show. Designul acestuia a fost realizat de cercetatorii din cadrul EADS Astrium.

Modelul prezentat la Berlin este o macheta in dimensiuni naturale ale prototipului care se afla, in prezent, inca sub testari.
Pentru moment, astronautii din cadrul European Space Agency calatoresc catre orbita Pamantului intr-o nava ruseasca de tip Soyuz sau intr-un Shuttle american.
State puternice din Uniunea Europeana, printre care Germania, Franta si Italia s-au aratat deosebit de interesate de constructia unei navete de conceptie europeana.

Concernul Astrium declara ca noua naveta va zbura spre spatiu in anul 2013, iar costurile sale finale se vor situa sub un miliard de euro. Conform acestora, va fi nevoie de o racheta care sa propulseze noua navata spre spatiu, cea mai indicata in acest caz fiind racheta Ariane 5. Concernul Astrium este parte componeta din fundatia ESA, care lucreaza in tandem cu specialistii rusi pentru dezvoltarea noilor tehnologii spatiale de conceptie ruso-europeana.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase