Home » D:News » Stonehenge, cel mai mare cimitir din Marea Britanie

Stonehenge, cel mai mare cimitir din Marea Britanie

Stonehenge, cel mai mare cimitir din Marea Britanie
Publicat: 30.05.2008
Ultimele datari cu carbon ale unor probe apartinand sitului de la Stonehenge confirma faptul ca acesta este un cimitir care a adapostit timp de cateva secole mormintele oamenilor.

Se pare ca Stonehenge a fost gandit inca de la inceput ca un cimitir, in urma cu 5000 de ani, inainte ca giganticele blocuri de piatra sa fie ridicate, arata noul studiu.
Analizele asupra ramasitelor umane indica faptul ca oamenii au fost ingropati in sit-ul din nordul Angliei, incepand cu aproximativ 3000 de ani i.e.n,. pana in jurul anului 2500 i.e.n, cand primele pietre au fost aduse aici.

“Este foarte interesant, deoarece descoperirea ne indica faptul ca Stonehenge a fost, de la inceput pana la sfarsit, un imens cimitir”, declara Mike Parker Pearson de la Universitatea Sheffield. Noul studiu vine in sprijinul teoriei care sustine ca Stonehenge este un “domeniu al mortilor”.
Inainte, se credea ca sit-ul a servit drept cimitir doar in perioada 2700 – 2600 i.e.n.
Este estimat ca aproximativ 240 de oameni au fost ingropati la Stonehenge, devenind astfel, cel mai mare cimitir antic cunoscut pana in prezent din Marea Britanie.

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase