Home » D:News » Noul ministru al mediului din Brazilia declara ca nu va distruge Amazonia

Noul ministru al mediului din Brazilia declara ca nu va distruge Amazonia

Noul ministru al mediului din Brazilia declara ca nu va distruge Amazonia
Publicat: 30.05.2008
Dupa recentul scandal international, in care presedintele Braziliei, Ignacio Lula da Silva a fost acuzat ca vrea sa distruga o parte importanta din ecosistemul Amazoniei, acesta a numit un mou ministru al mediului, care pretinde ca va lupta impotriva oricarei amenintari la adresa padurii amazoniene.

Carlos Minc, noul ministru al mediului afirma ca nu va ajunge macelarul Amazoniei, dupa cum l-au invinuit numeroase organizarii de protectie a naturii din intreaga lume.
“Pentru a dovedi ca este pro-Amazonia, a venit imbracat complet in verde.”, a declarat presedintele Lula cu ocazia ceremoniei investirii noului ministru.
Ministrul Minc se numara printre fondatorii Partidului Verde din Brazilia, insa este invinuit de oponentii sai ca a autorizat in trecut multe companii de exploatare a lemnului sa faca taieri masive in Amazonia.

“Tarile care si-au taiat deja padurile si au industrii poluante nu au dreptul moral de a da Braziliei sfaturi cu privire la mediul sau ambiant. Vad ca lumea da sfaturi Braziliei in privinta Amazoniei ca si cum aceasta ar fi pe teritoriile lor, insa ei nu au curajul sa vorbeasca despre despaduririle din propriile tari”, declara intr-un comunicat de ultima ora presedintele Lula.
Amazonia este cea mai mare padure tropicala din lume, care asigura o parte majora a oxigenului. Distrugerea ei ar echivala cu dezastre climaterice care ar afecta intrega planeta.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase