Home » D:News » A fost descoperita cea mai mica planeta din sistemul extrasolar

A fost descoperita cea mai mica planeta din sistemul extrasolar

A fost descoperita cea mai mica planeta din sistemul extrasolar
Publicat: 05.06.2008
O echipa de astronomi a observat si catalogat cea mai mica planeta extrasolara. Mica stea are o masa similara cu a Terrei, iar oamenii de stiinta considera evenimentul drept unul major pentru astronomie.

Noua planeta este un corp ceresc din clasa piticelor brune. Astronomii de la NASA au descoperit-o folosind o tehnica denumita microlenzia gravitationala. Metoda tine cont de masurarea luminii solare care este reflectata de catre un corp ceresc in genul unei stele. Planeta denumita MOA-2007-BLG-129Lb, are dimensiunile de 3,3 ori mai mari decat ale Terrei, chiar daca volumul acestor planete este acelasi.

David Bennet, profesor la University of Notre Dame este de parere ca prin intermediul microlenziei se pot face pe viitor noi astfel de descoperiri pe masura ce aceasta metoda va fi perfectionata. Speculatiile si ipotezele astronomilor duc inspre ideea ca aceasta noua planeta ar putea contine apa sub diferite forme de agregare. Unele teorii legate de vizionarea primelor fotografii duc chiar spre ipoteza ca aceasta planeta sa aiba o atmosfera. Cercetarile cu privire la acesta pitica bruna vor fi demarate imediat ce NASA isi va inaugura noua generatie de telescoape, anunta oficialii acestei agentii spatiale.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase