Home » D:News » Primatele prefera mancarea gatita

Primatele prefera mancarea gatita

Primatele prefera mancarea gatita
Publicat: 05.06.2008
Imaginea unei mese gatite nu reprezinta, in mod clar, o optiune pentru animalele care traiesc in salbaticie. Si totusi, un studiu realizat asupra mai multor exemplare de maimute uriase a dezvaluit ca acestea, asemenea oamenilor, prefera mancarea gatita la foc in schimbul celei crude, se anunta in editia online a postului de televiziune Discovery.

Conform teoriilor actuale, oamenii primitivi au inceput sa consume alimente gatite imediat dupa descoperirea focului. Rezultatele studiilor pe maimute au dat, insa, nastere unei noi ipoteze – aceea ca primii hominizi, in urma cu circa 2 milioane de ani, preferau mancarea gatita chiar inainte de a putea controla focul, dezvoltandu-si acest apetit, probabil, in urma consumarii fructelor si animalelor distruse partial de incendii.

„Date fiind dovezile, este mai mult ca sigur ca primii hominizi sa inceput sa gateasca mancarea imediat dupa ce au putut controla focul”, declara Victoria Wobber, unul dintre autorii atudiului.

Testele au fost efectuate pe exemplare adulte de cimpanzei, gorile, maimute bonobo si orangutani carora le-au fost oferite fructe si legume atat in stare cruda cat si sub forma gatita. Toate primatele au preferat mancarea preparata, exceptie facand merele si cartofii dulci. Cercetatorii au anuntat ca isi vor continua studiile pentru a afla in ce mod este influentat organismul primatelor de consumul hranii gatite.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase