Home » D:News » Kibo, noul megalaborator spatial

Kibo, noul megalaborator spatial

Kibo, noul megalaborator spatial
Publicat: 06.06.2008
O echipa de astronauti lucreaza in prezent in cadrul Statiei Spatiale Internationale pentru a instala cel mai mare laborator spatial de pana in prezent, se anunta intr-un raport citat de Discovery News.

Astronautii Michael Fossum si Ronald Garan Jr. vor lucra timp de aproximativ sase ore pentru a instala noul laborator japonez in valoare de un miliard de dolari denumit Kibo (“Speranta” in  limba japoneza). Kibo are aproximativ dimensiunile unui autocar iar cele mai dificile operatiuni legate de instalarea sa vor fi cele legate de cuplarea cablurilor electrice si de transmisiuni.

“Suntem emotionati si asteptam fericiti marea zi cand  modulul Kibo va fi instalat, acesta este mai mare decat oricare dintre laboratoarele americane sau europene atasate Statiei Spatiale “ declara astronomul Japonez Akihito Hoshide, insarcinat sa monteze bratul robotic al laboratorului. Kibo este echipat cu cea mai avansata tehnologie spatiala si este pus de statul japonez la dispozitia oricarui astronaut din Statie, indiferent de nationalitate.

Sursa Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase