Home » D:News » Camera de meditatie a ultimului imparat aztec a fost descoperita in Mexic

Camera de meditatie a ultimului imparat aztec a fost descoperita in Mexic

Camera de meditatie a ultimului imparat aztec a fost descoperita in Mexic
Publicat: 11.06.2008
Arheologii mexicani au anuntat descoperirea ruinelor unui palat aztec, care a apartinut regelui Montezuma, localizat chiar in zona comerciala a orasului Ciudad de Mexico.

In timpul unui proiect de renovare a unei cladiri coloniale, expertii au descoperit bucati ale unui zid si urmele unei podele din bazalt, despre care se crede ca sunt parti ale camerei intunecate in care regele Montezuma obisnuia sa mediteze.

Complexul palatului Montezuma, cunoscut sub numele de Casas Nuevas, era format din cinci cladiri mari, interconectate, despre care se crede ca adaposteau biroul imparatului, camerele copiilor si ale sotiilor si chiar o gradina zoo.
“Pentru a reface acest puzzle, speram sa putem gasi mai multe piese ale acestuia”, declara arheologul Elsa Hernandez.
Excavatiile vor avea loc in anumite locuri aflate dedesubtul cladirii coloniale, care adaposteste in acest moment Muzeul Culturii.

Montezuma era regele aztecilor in momentul in care cuceritorul spaniol Hernan Cortes a ajuns in Valea Mexico, in 1519. A murit la scurt timp dupa ce a fost luat prizonier, disparitie urmata de o alta: cea a puternicului imperiu aztec, in 1521.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase