Prima pagină D:News

Statele Unite vor sa incheie un nou tratat de reducere a emisiilor de gaze poluante

Redactia Descopera.ro | 06.12.2008 | ● Vizualizări: 106
Statele Unite vor sa incheie un nou tratat de reducere a emisiilor de gaze poluante     emisii de gaze, efect de sera, poluare, schimbarea climatica, Statele Unite, George W. Bush + zoom
Galerie foto (1)

Presedintele american, George W. Bush, care s-a opus mereu protocolului de la Kyoto asupra reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, avanseaza ideea unui acord mondial inainte de finalizarea mandatului sau, in ianuarie 2009.

Acesta a anuntat in cazul unui summit care a avut loc in Slovenia, ca doreste elaborarea unui acord in ceea ce priveste schimbarile climatice care au loc la nivel mondial, pana in ianuarie 2009, data la care va parasi Casa Alba.
George W. Bush s-a opus protocolului de la Kyoto, care face referire la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, adoptat in 1997 si intrat in vigoare in 2005.
In acel moment, americanii au refuzat semnarea actului, avand in vedere ca Statele Unite emit o treime din cantitatea de gaze cu efecte de sera la nivel mondial, fapt care a devenit subiect de diversiuni intre americani si europeni.

Europenii au adopatat modelul Kyoto, care presupune un calendar de reducere a acestor emisii, in cazul tarilor puternic dezvoltate. Conform acestuia, pana in 2012, 38 de tari europene trebuie sa isi reduca emisiile de dioxid de carbon cu 5.2%, in raport cu nivelul din 1990.
Presedintele american a subliniat impactul favorabil pe care l-ar putea avea incheierea acestui acord la nivel mondial.

Sursa: Le Figaro

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI