Home » D:News » Primele comunitati umane foloseau arcuri si sageti performante

Primele comunitati umane foloseau arcuri si sageti performante

Primele comunitati umane foloseau arcuri si sageti performante
Publicat: 16.06.2008
In prezent, tehnologia este omniprezenta in fiecare aspect al vietii cotidiene. Se pare, insa, ca in urma cu cateva mii de ani, tehnologia era mai importanta pentru supravietuirea primilor oameni, decat este astazi pentru noi. In sprijinul acestei ipoteze vin ultimele descoperiri arheologice ale cercetatorilor de la Universitatea din Missouri, in privinta tipurilor de arcuri si sagetilor folosite de primele comunitati umane.

Cand arcul si sagetile au patruns in America de Nord, in urma cu peste 1 500 de ani, aceste noi arme au inlocuit atlatl-ul (aruncatorul de sulite). Introducerea arcului si sagetii au dus la dezvoltarea unei noi tehnologii si, in egala masura, la aparitia gandirii inovative.
Componente precum coarda arcului si multitudinea de varfuri de sageti au trebuit reinventate, tinandu-se cont de particularitatile vanatului de pe acest continent.

In mod particular, varful sagetilor a suferit o diversificare uluitoare pentru oamenii acelei perioade istorice, acestia dezvoltand varfuri de sageti pentru pasari, cerbi, bizoni si chiar pentru pesti.
“Practic, pentru primii oameni, aparitia arcului si sagetilor a fost la fel de importanta precum aparitia computerului in zilele noastre”, declara antropologul R. Lee Lyman.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase