Home » D:News » Spionul din telefonul mobil

Spionul din telefonul mobil

Spionul din telefonul mobil
Publicat: 17.06.2008
Cumparatorii aflati in supermarketurile britanice vor fi monitorizati pas cu pas prin intermediul telefoanelor mobile personale, se anunta in editia online a publicatiei DailyMail.

Sistemul a intrat in functiune anul acesta, iar personalul insarcinat cu supravegherea magazinelor deja monitorizeaza atent fiecare client. Managerii supermarketurilor se declara incantati de idee, declarand ca in acest mod vor putea sti care magazin atrage mai multi clienti, care toaleta este cea mai folosita, ba chiar si ce ruta alege clientul care a parasit magazinul.

Noua tehnologie nu s-a vrut a fi una publica, atata vreme cat nu foloseste niciun fel de informatie personala a clientului, declara unul dintre realizatorii proiectului. Programul este cat se poate de simplu, acesta urmarind semnalul unic pe care orice telefon mobil il emite la un interval regulat de timp.

Cu toate acestea exista si sceptici care se opun unei astfel de initiative: „Este scandalos. Ma simt de parca Big Brother ar veghea asupra noastra”, declara Mike Hancock, unul dintre clientii intervievati.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase