Home » D:News » Ursii polari au aparut in Islanda

Ursii polari au aparut in Islanda

Ursii polari au aparut in Islanda
Publicat: 19.06.2008
Un urs polar a fost descoperit recent in timp ce cauta hrana pe tarmurile Islandei la sute de kilometri de limita habitatului sudic al acestei specii de urs, demonstreaza imaginile surprinse de un fotograf.

Ursul hoinareste in nordul Islandei, in apropierea oraselului Saudarkrokkur. Rax Axelsson, fotograf la cotidianul islandez Morgunbladid declara:
“Am surprins ursul in timp ce acesta se hranea cu ouale pasarilor de mare,  descoperite intre stancile de pe tarm. In unele ocazii am vazut ca se hranea si cu cadavrele acestor. Ca o concluzie generala, parea a nu suferi de foame.“

Un alt urs polar a fost observat in urma cu doua saptamani, insa autoritatile islandeze au considerat ca este mai bine sa fie impuscat, temandu-se ca acest urs ar putea ataca oameni.
Incidentul a declansat protestele ecologistilor, care au acuzat autoritatile de exces de zel, tinand cont ca tot acestea chemasera in prealabil un veterinar de la Copenhaga, cu misiunea de a tranchiliza ursul.
Zoologii islandezi sunt siguri ca aparitia celui de-al doilea urs se datoreaza fenomenului de incalzire globala, care a topit total calota glaciara pe timpul verii arctice, lasand astfel ursul prizonier pe tarmurile Islandei.
Biologii vor trece la tranchilizarea celui de al doilea urs polar, pe care spera sa il tina in captivitate pana la venirea iernii, cand va fi eliberat.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase